KO ČITA NAŠE MEJLOVE?! Gmail drma veliki skandal!

Autor: blic.rs

Razonoda

04.07.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestižni "Vol strit žurnal" nije poznat kao mediji koji tek tako objavljuje neproverene informacije pa je vest da zaposleni u Gmailu, ali i treća lica mogu neometano da čitaju mejlove korisnika uzdrmala celu internet zajednicu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, kako piše poznati list na stotine proizvođača softvera i aplikacija imaju uvid u poruke korisnika, i to kroz aplikacije treće strane. U nekim od slučajeva, preneo je taj list, kompromitovane su bile hiljade naloga korisnika, a oni između ostalog izonse dokaze da je takva bila praksa sa Edison Software čiji su programeri čitali hiljade mejlova korisnika kako bi usavršili svoju "Smart Reply" opciju.

Gmail koji je nače u sklopu Gugla kristi milijarda ljudi a ovaj internet gigant se oglasio, ali samo da bi negirao poruke uz objašnjenje da "niko ne čita mejlove korisnika, "osim u veoma specifičnim slučajevima kada vas o tome obavestimo i tražimo vašu jasnu saglasnost".

Kako oni kažu dalje, treća lica i njihove aplikacije smeju da imaju pristup samo delu podataka koje traže od Gugla ali samo uz konkretno objašnjenje zašto su im podaci potrebni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading