Fejsbukov bag prouzrokovao da 800.000 naloga odblokira neke korisnike

Autor: benchmark.rs

Razonoda

04.07.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fejsbuk je objavio da je preko 800.000 korisnika bilo izloženo bagu, koji je odblokirao neke ljude koje su korisnici imali blokirane na društvenoj mreži.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako bag nije doveo do toga da se povrate konekcije koje su na snazi bile pre nego što je osoba blokirana, novi status je odblokiranoj osobi omogućavao da šalje poruke korisniku koji ih je blokirao. Facebook ističe da je bag bio aktivan od 29. maja do 5. juna, te da je oko 83 procenta korisnika kao rezultat baga imalo samo jednu osobu koja je odblokirana.

Nakon brojnih problema koje je Facebook imao prethodnih meseci, kada je privatnost korisnika u pitanju, a koje kompanija pokušava da reši u poslednje vreme, novi problemi na ovom polju nikako ne idu u korist kompanije.


Facebook je istakao da obaveštava sve one koji su pogođeni pomenutim bagom. Problem je sada ispravljen i svi koji su bili privremeno odblokirani sada su ponovo blokirani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading