Gmail za iOS će uskoro koristiti AI za prikaz bitnih email obaveštenja

Autor: benchmark.rs

Razonoda

17.06.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na to da li ste ili niste fan nove estetike, koju je Google implementirao u Gmail, nema sumnje da servis stiže sa nekoliko zanimljivih novih funkcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sa redizajnom, Google je dodao poruke koje se samouništavaju, snooze funkcionalnost, kao i AI-pokretanu funkciju pametnih odgovora. Pored ovoga, Google menja i način kako Gmail obaveštenja rade na iOS uređajima, a sve uz pomoć machine learning i veštačke inteligencije (AI).

Ovo stiže u formi nove opcione funkcije, koja je namenjena da olakša korišćenje Gmaila onima koji primaju veliki broj email poruka tokom dana. Specifično, funkcija omogućava korisniku da izabere da bude obavešten samo kada je to potrebno ili kada Google AI odredi da se radi o poruci visokog prioriteta.

Trenutno nije potpuno jasno kako će Google AI algoritam određivati koje poruke zaslužuju korisnikovu neposrednu pažnju, ali je sigurno da se radi o nekom sofisticiranom metodu koji je Google razvio.

"High priority only" funkcija obaveštavanja za Gmail se očekuje na iOS uređajima tokom narednih dana, dok je za Android uređaje najavljeno da stiže uskoro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading