Šta donosi Windows 10 1803 verzija

Autor: Republika

Razonoda

12.06.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman smo se navikli da dobijamo dvosezonska osveženja Windows‑a, poput sveta mode u kome se neumoljivo smenjuju printemps‑été i automne‑hiver diktati, kad je Microsoft odlučio da Spring Creators Update prekrsti u Windows 10 April 2018 Update…

RepublikaFoto: pixabay.com
Windows

Moraćemo da se pomirimo da Windows zapravo više i nije u fokusu, što je nedavno potvrdio i lično Satya Nadella u intervjuu u kome je objasnio da se ozbiljno razmišlja o potpunom redefinisanju Windows‑a i da se Microsoft sprema za budućnost u kojoj Windows više neće biti tako važan, a možda čak neće ni postojati. Sve se zapravo svodi na poimanje klasičnog kompjutera kome su glavni UI uređaji još uvek ekran, tastatura i miš.

Iako mi, pioniri ranog računarskog doba, nekada teže prihvatamo novotarije, pa čak se držimo i potpuno prevaziđenog predubeđenja "pusti laptop, desktop je desktop", ne možemo da poreknemo da je preseljenje svakolike računarske obrade u cloud zapravo potpuno obezvredilo sve naše "snažne mašine" jer – sva interakcija može da se obavi iz bilo kog browser‑a, dakle i iz bilo kog operativnog sistema koji ga ima.

Potpuno je sigurno da ćemo se u budućnosti sretati s potpuno novim i raznovrsnim IoT uređajima, a da korisniku uopšte neće biti važno da li njegov automobil samoupravlja uz pomoć Windows‑a ili bojler greje vodu a ipak štedi struju uz pomoć Android‑a ili iOS‑a. Hardverske spravice koje su nam predstavljale fetiš i znak prestiža u poslednjih tridesetak godina jednostavno će nestati.

Ili ako i neće nestati, postaće manje vidljive, a mi ćemo s njima komunicirati na nove načine: glasom ili možda čak neuroimpulsima, a možda čak nećemo morati ni da komuniciramo – ili barem ne mnogo, pošto će niz senzora da beleži, a cloud da analizira naše navike i želje, verovatno je da će one biti ispunjene i pre nego što ih eksplicitno zatražimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading