FORTNITE PREVARA: DECA OTKRIVAJU PODATKE O RAČUNIMA RODITELJA!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

05.06.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi igrači su postali žrtve prevara koje su u vezi sa igrom Fortnite, a tako što su manipulisani da otkrivaju podatke o bankovnim računima svojih roditelja.

RepublikaFoto: Printscreen/play.co.rs
Foto: Ilustracija

Naime, Action Fraud, kojim upravlja londonska policija, dobio je više prijava koje ukazuju na to da je obavljeno više nezakonitih transakcija na računima koji su pogođeni pomenutim problemom. Kriminalci decu targetiraju na društvenim mrežama, te YouTube platformi, preko reklama u kojima se tvrdi da nude besplatnu "V-bucks" valutu koja se koristi u igri Fortnite, za kupovinu dodataka, te kostima za avatare. Pošto kliknu na link, žrtve dobijaju zahtev kojim se traže podaci o kreditnim karticama, a preko kojih se napadač loguje te preuzima podatke o računu žrtve.

Iz Action Fraud preporučuju da se za kupovinu dodataka za Fortnite koristi samo zvanični sajt igre, te da se nikako ne ulazi na linkove koji vode na sumnjive web lokacije, kao i da se ne daju informacije o bankovnim računima. Epic Games, koji stoji iza igre Fortnite, apeluje da se ne naseda na ponude koje ne dolaze sa njihove platforme, budući da web-sajtovi koji ih nude nisu legalni, te samo nastoje da dođu do podataka o bankovnim računima žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading