FANTASTIČNO! LAPTOP SA ČIPOM SMARTFONA

Autor:

Razonoda

04.06.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Qualcommov Snapdragon 835 je čip već dovoljno dobar da laptopu obezbedi bateriju koja će trajati ceo dan. Takve čipove uglavnom smo viđali kod smartfona i tableta, tako da će laptop zasigurno biti mnogo brži i efikasniji uz pomoć takvih čipova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

ARM je upravo najavio seriju čipova koji neće samo pružiti premijum mobilno korisničko iskustvo, već će nuditi performanse laptopa sa efikasnošću smartfona.

Novi proizvod je ARM Cortex-A76 procesor koji nudi 35 odsto bolje performanse i 40 odsto manju potrošnju energije.

A kada su planovi za budućnost u pitanju, Cortex-A76 bi trebalo da udvostruči performanse ARM laptopova - bez žrtvovanja trajanja baterije.

Ovo je posebno važno ako u obzir uzmemo dolazak 5G, što znači da će ARM laptopovi budućnosti najverovatnije podržavati 4G i 5G.

Ipak, ARM nije spomenuo imena komercijalnih proizvoda koji će koristiti ove inovacije, ali sigurno možemo da računamo na mnoštvo premijum telefona i laptopova sa ovim novim čipovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading