(VIDEO) NOVI PAMETNI TELEFON: Xiaomi predstavio Mi 8!

Autor:

Razonoda

02.06.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Xiaomi je predstavio svoj novi flegšip pametni telefon - Mi 8, prvi model te kompanije koji ima ekran sa "zubom", kao i još dve njegove verzije Explore Edition i SE.

RepublikaFoto: youtube.com/GeekBuying
Novi Xiaomi

Mi 8 ima 6,21-inčni Samsungov Super AMOLED Full HD+ ekran rezolucije 2.248 x 1.080 piksela, sa "zubom" u koji je smeštena selfi kamera od 20 MP. Zadnji stakleni panel uređaja je zakrivljen na sve četiri strane, a oko njega se nalazi aluminijumski okvir. 

Uređaj je dobio Qualcommov Snapdragon 845 procesor i dve kamere od 12 MP. Ovo je prvi smartfon koji koristi dve GPS frekvencije, što za rezultat ima preciznije podatke o lokaciji. 

Mi 8 ima 6GB RAM-a, a biće dostupan u verzijama sa internom memorijom od 64, 128 i 256 GB. Napaja ga baterija od 3.400 mAh, a ponuđen je u crnoj, plavoj, beloj i zlatnoj boji. 

Kineska kompanija je predstavila i Mi 8 Explorer Edition, model koji poseduje senzor za otisak prsta integrisan u ekran. Xiaomi tvrdi da je Explorer Edition prvi mobilni telefon sa Androidom na svetu koji koristi 3D tehnologiju prepoznavanja lica. 

Sa zadnje strane ima providni panel koji otkriva hardver. Ovaj smartfon dolazi sa 8GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Treći predstavljeni uređaj je Mi 8 SE - manja, sporija i jeftinija verzija modela Mi 8 koja je očigledno ime preuzela od Appleovog jeftinijeg modela. To je prvi pametni telefon sa potpuno novim Qualcommovim Snapdragon 710 procesorom. SE je dobio i 5,88-inčni Super AMOLED ekran i bateriju od 3.120 mAh. 

Procesor Snapdragon 710 je za 30 odsto štedljiviji od Snapdragona 660. Uz to, nudi i za 20 odsto bolje performanse. Zbog toga bi Mi 8 SE trebao da bude veoma uspešan na kineskom tržištu. 

Xiaomi Mi 8 će se prodavati po cenama od 421 dolar u Kini, Explorer Edition oko 577 dolara, dok će cena SE modela iznositi 281 dolar. 

Mi 8 će u Kini biti dostupan od 5. juna, SE od 8. juna, a datum početka prodaje modela Explorer Edition biće naknadno objavljen. A kada će se pojaviti na ostalim tržištima i po kojim cenama, još uvek nije poznato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading