Bezos želi da preseli čovečanstvo na Mesec

Autor: pcpress.rs

Razonoda

29.05.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije tajna da vlasnik Amazona Džef Bezos želi da čovečanstvo preseli na Mesec, te ga pošalje dalje u kosmos, a njegove ideje se odnose na dugoročne planove, što je i potvrdio u intervjuu za "GeekWire".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džef Bezos

Naime, tokom razgovora je objasnio da želi da da njegov Blue Origin bliže sarađuje sa NASA, a u kreiranju stalne naseobine na Mesecu, te da je spreman da učini šta god je potrebno da do te saradnje dođe. Kompanija nema nameru da svojim stručnjacima dopusti da sede skrštenih ruku, te se već očekuje lansiranje Blue Moon letelice, a do 2025 godine. Bezos tvrdi da je Mesec pogodan za kolonizovanje, budući da je blizu, te sadrži vodu koja bi mogla da se pretvori u vazduh i raketno gorivo.

Njegova predviđanja idu i dalje od toga, te misli da će u budućnosti biti lakše da se zemaljska teška industrija preseli u kosmos, zahvaljujući čemu bi neka ljudska bića mogla da rade i na šupljim asteroidima. Tako bi Zemlja bila rezervisana za stanovanje i laku industriju, dok bi radne kolonije trebalo polako da se kreću sve dublje u kosmos.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading