SAD JE SVIMA LAKŠE DA RADE: Windows 10 promenio copy-paste opciju

Autor: Republika

Razonoda

15.05.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolan rad Copy/Paste funkcije konačno je prevaziđen!

RepublikaFoto: youtube.com/Windows Central
Windows 10

Ukoliko koristite Windows 10 sigurni smo da vas je Copy/Paste opcije iznervirala nebrojeno puta, jer najnoviji Microsoft operativni sistem ne dozvoljava da u Clipboard-u zadržite više od poslednjeg iskopiranog sadržaja. Šta god da radite sigurni smo da vam je bio potreban "dodatni“ Clipboard slot, do kojeg se dolazilo jedino putem aplikacija i programa.

Konačno, u najnovijoj BUILD 17666 verziji Windows Insider operativnog sistema, dodata je unapređena Clipboard verzija, koja je u stanju da zadrži više teksta, HTML-ova, adresa, ali i slike veličine do jednog megabajta. Još jedna sjajna novost je mogućnost "pinovanja“, odnosno "zabadanja“ pojedinih stavki iz Clipboard-a na početni ekran Windows-a 10.

Da bi se aktivirao novi Clipboard potrebno je otići u podešavanja Windows-a 10, i to: Settings>System >Clipboard, a potom potvrditi opciju  Save multiple items. Nakon toga koristeći se opcijom CTRL+V i pomoćnim prozorom, koji će se prikazati na desktopu, bira se sadržaj Clipboard-a.

Novi Clipboard omogućava čak i sinhronizovanje sadržaja među svim vašim povezanim Windows 10 uređajima.

Iako je ova opcija za sada dostupna samo Windows 10 Insider korisnicima, sigurni smo da će je Microsoft vrlo brzo i nakon testiranja uvrstiti u stabilnu sledeću nadogradnju Windows-a 10 za sve korisnike.

Naravno, uvek postoji opcija da se ovakve stvari dodaju i putem aplikacije ili programa, ali je svakako lakše da one budu već deo operativnog sistema, a kao što vidimo, ovakav Clipboardje zaista korisna i funkcionalna stvar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading