Najnoviji Firefox dolazi sa podrškom za web verifikaciju!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

12.05.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lozinke su već dugo osnova bezbednosti na internetu, ali to što su prisutne toliko dugo ne znači da predstavljaju najbolje rešenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dobra vest za one koji koriste Firefox je da sledeća verzija dolazi sa podrškom za web autentifikaciju, a koja predstavlja novi standard koji bi uskoro mogao da iskoreni upotrebu lozinki. Tako će korisnici moći da se loguju na web-sajtove bez upotrebe lozinki, a uz pomoć biometrijskih metoda, kamera i USB ključeva, koji će predstavljati alternativu dosadašnjim nizovima slova i brojeva.

Pored toga, web autentifikacija će se oslanjati i na korišćenje YubiKey uređaja, koji verifikuje računar na koji je povezan tako da korisnik nikada ne mora da koristi i kuca lozinku. Naravno, ovo još uvek nije deo prakse, jer će sajtovi morati da se prilagode podršci za web autentifikaciju kako bi sve funkcionisalo. Ipak, samo je pitanje vremena kada će veći broj web-sajtova da pređe na novu tehniku verifikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading