Gmail dodaje AI kao pomoć u sastavljanju mejlova!

Autor: pspress.rs

Razonoda

11.05.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da Google smatra da će Gmail u budućnosti biti funkcionalan samo ako se budu isključile sve nevolje koje uključuju ručno unošenje teksta. Tako je u cilju rešavanja svih problema koje korisnici imaju dok kucaju poruke objavio i novu opciju za Gmail – Smart Compose.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, opcija koristi veštačku inteligenciju kako bi omogućila brže kucanje mejlova, tako što predlaže već sastavljene rečenice, pa korisnici mogu da sastavljaju mejlove rekordnom roku, a uz pomoć Tab tastera na tastaturi. Nova opcija, naravno, ima i potencijal za sastavljanje pogrešnih i neprikladnih poruka, a u slučaju da stvari u budućnosti ne funkcionišu onako kako je planirano.

Opcija funkcioniše u pozadini, a dovoljno je da korisnik započne sa pisanjem mejla, da bi odmah dobio sugestije, te da izabere onu koja mu odgovara uz pomoć Tab tastera. Odmah zatim bi trebalo da dobije sledeću sugestiju, i sve tako do kraja mejla. Budući da opcija „razume“ kontekst, ukoliko se mejl sastavlja petkom popodne, program bi mogao da ponudi i rečenicu “Želim vam prijatan vikend”, a kao završetak poruke. U okviru ove opcije pretpostavljen je i sam početak mejla, a na osnovu kontakta kojem se piše, te naslova poruke. Tako će Smart Compose štedeti puno vremena, te korisnike spasiti od ponavljanja istih rečenica u nedogled, te će smanjiti broj gramatičkih i pravopisnih grešaka.

Smart Compose bi u okviru Gmail-a trebalo da se pojavi tokom narednih nedelja, dok će G Suit korisnici opciju dobiti u sledećih nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading