(VIDEO) Google Assistant rezerviše sto u restoranu umesto vas?!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

11.05.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google je juče pokazao neverovatnu (i zastrašujuću) novu funkciju za Google Assistent-a na svojoj I/O developer konferenciji. Pomoćnik (Assistant) će uskoro moći da pozove umesto vas i da rezerviše – možda termin u salonu ili da rezerviše sto u restoranu koji ne prihvata online rezervacije. Za sada ovo je samo demo, ali kompanija planira da počne sa testiranjem ove funkcije koju je nazvao Duplex na leto.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U demo verziji, Google je pokazao kako možete reći pomoćniku da želite da zakažete termin kod frizera. Pomoćnik može onda da pozove umesto vas, razgovara sa bilo kom ko se javi i podnese zahtev. U ovoj demonstraciji, pomoćnik je uspeo da reši čak i komplikovane razgovore, dodajući male pauze i nesavršenosti („ummm“) koji čine glas prirodnim. Jedan demo je bio unapred snimljen – sa frizerom, dok je rezervacija termina u restoranu izvedena uživo, i protekla je neverovatno dobro.

Ono što je neverovatno je da je pomoćnik na demonstraciji zvučao sasvim ljudski, dodajući male pauze u svoj govor. Nadamo se da će radnici u restoranu imati neku indikaciju koji glas označava poziv pomoćniku, u suprotnom moglo bi da bude zabavno, ako na početku funkcija bude imala nekih bagova. Uvek postoji šansa da se Google malo pokvari ovaj demo, pa ćemo morati da sačekamo da vidimo kako će Assistant zvučati kada bude pušten u javnost i kada se nađe u kompleksnijim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading