Ove aplikacije pomažu da "Windows 10" bolje radi!

Autor: alo.rs

Razonoda

15.04.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove besplatne aplikacije, koje možete lako da skinete sa neta, pomažu da kompjuter ne usporava, zastajkuje ili ima neočekivane, ničim izazvane probleme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Disk Cleanup (čišćenje diska) – Prva aplikacija koju bi svako trebalo da ima, a već postoji na svakom Windows-u. Besplatna je i laka za korišćenje, a najlakše ćete je pokrenuti tako što otvorite „Istraživač datoteka“, i desnim klikom (miša, peda na lap topu)  kliknete na disk koji želite da očistite. Tada se otvori meni u kom imate opciju "Svojstva", pa na "Opšti podaci", i tu će sve biti jasno, pošto postoji "dugme" - "Čišćenje diska". Onda se pokažu koje datoteke je sigurno obrisati, a posle potvrđivanja sa "U redu", (ili uklanjanja datoteka koje ne želite da izbrišete trajno), i  "Izbriši datoteke", ova aplikacija će sve obaviti.

"The PC Decrapifier" – Ova aplikacija je korisnija na desktop nego na laptop računarima. Ovo je sjajna alatka za za uklanjanje očiglednijeg "bloatware-a" u, koji ste možda jednostavno zaboravili (ili nikada niste imali vremena za čišćenje). Kada kupite novi računar na kome je instaliran Windows operativni sistem, očekujete da bude čist, prazan, da se brzo pokreće i radi bez zastajkivanja. Ah, da je to stvarno tako. Istina je da većina Windows računara počne, skoro odmah, sporije da radi nego što bi trebalo, pošto je već tada "zapušen i zakrčen" nepotrebnim, preinstaliranim programima i podešenim softverom. Poznat kao "Bloatware", ovaj softver dolazi u različitim oblicima. Većina "bloatware-a" nije opasna, ali može usporiti operativni sistem i zauzeti prostor na tvrdom disku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"PC Decrapifier" se upotrebljava jednostavno, ne morate da prođete kroz bilo koju instalaciju, nakon što preuzmete aplikaciju. Samo pokrenite i pustite da analizira sistem. Klasifikovaće sve aplikacije koje detektuje u tri kategorije - aplikacije koje se definitivno preporučuju za brisanje, upitne aplikacije koje ljudi obično uklanjaju iz svojih sistema i sve druge aplikacije. Svaki spisak aplikacija govori da li je ta aplikacija jedna od onih koje ste sami instalirali, ili je ona koju ste dobili preinstaliranu u okviru Windowsa što počinje kada se pokreće računar, procenat koji pokazuje koliko je drugih korisnika "PC Decrapifier -a"  takođe uklonilo tu aplikaciju, a povremeno i ikonu (znak pitanja) koja otvara sajt na kome možete da saznate više o određenoj aplikaciji, čiju funkciju ne znate.

"AdwCleaner" - Tullbars, spajver i druge vrste malvera mogu od kompjutera da naprave haos . Verovatno ste prilično dobri u izbegavanju raznih zamki, kao što su razne aplikacije koje traže da dodate raznorazne nepotrebne proizvode nezavisnih proizvođača, kao redovni proces instalacije ili razni veb-sajtovi koji nude da probate razne, nepotrebne aplikacije. Što bi se reklo, nikada nije na odmet povremeno brzo skeniranje, da bi bili sigurni da kompjuteru nema ništa što ne bi trebalo da bude tamo. Ne morate platiti aplikaciju za skeniranje u realnom vremenu, kada imate nešto poput "AdvCleaner-a", lagane aplikacije koja ne zahteva instalaciju da bi efikasno i efektivno skenirala računar.

"Steam Cleaner" – Ovo je aplikacija koja će obradovati gejmere. Možda čak i nije poznato da glavni online gejming platforme, distribucioni servisi i izdavači igara, kao što su Steam, Origin, Uplay i GoG, možda ostavljaju nepotrebno smeće na tvrdom disku čak i nakon što je deinstalirana igra koju igrate. "Steam Cleaner" će sve ovo rešiti. Prvo će skenirati računar, a onda ukloniti sve nepotrebne podatke.

Za ostale aplikacije, preporuka je i aplikacija kao što je "Revo Uninstaller"  i "CCleaner", kako bi se osiguralo da se svi nepotrebni programi i njihovi tragovi brišu, kad god želite da ih uklonite sa vašeg sistema. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading