Aurora – luksuzni svemirski hotel

Autor: pcpress.rs

Razonoda

07.04.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanije poput Virgin Galactic i Blue Origin imaju za cilj da šalju turiste u svemir u narednih nekoliko godina.

RepublikaFoto: pixabay.com

Međutim, ako ovi turisti žele više od pukog leta (i u mogućnosti su da plaćaju velike naknade koje sigurno idu uz takav zahtev), gde mogu otići? To je ono što Orion Span planira da reši. Ove nedelje kompanija je najavila da želi da lansira svoj luksuzni svemirski hotel Aurora u orbitu 2021. godine, kako bi počeo da prima goste 2022. godine.

Ako želite da platite za privilegiju boravka u Aurori, to će vas koštati 9,5 miliona dolara po osobi za 12 dana. Ta cena je all-inclusive i obuhvata tromesečni program obuke i prevoz do i od svemirske stanice u niskoj Zemljinoj orbiti. Hotel će primati samo četiri gosta u isto vreme, zajedno sa dva člana posade. Da biste rezervisali svoje mesto na Aurori, trebalo bi da izdvojite 80.000 dolara depozit sada (sa omogućenim potpunim povraćajem novca).

Ovo je svakako dobra ideja, međutim ništa više od toga. Cena može izgledati nerealno velika, ali uzimajući u obzir da SAD trenutno plaća Rusiji oko 75 miliona dolara po sedištu za transport američkih astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu, to je krađa. Naravno, Orion Span planira partnerstvo sa privatnim kompanijama za prevoz – Virgin Galactic naplaćuje oko 250.000 dolara ulaznicu za turističko sedište. Međutim, takva partnerstva još uvek nisu objavljena, a ove kompanije nisu još uvek spremne za operativne letove. Takođe, ovo nije jedini svemirski hotel koji je trenutno u razvoju, s obzirom da je i Rusija najavila da gradi jedan takav na Internacionalnoj svemirskoj stanici nedavno.

Iako Orion Span svakako ima uzvišene ambicije i planove, čini se da kompanija nema sasvim dovoljno razrađen plan kako će sprovesti u delo ovakav grandiozan projekat. Na primer, prema SpaceNews-u, Orion Span će izgraditi stanicu Aurora u postrojenju u Hjustonu. Međutim, to postrojenje još nije izgrađeno. "Verovatno ćemo ga izgraditi u narednih šest do devet meseci", rekao je izvršni direktor Orion Span-a Frank Bunger SpaceNews-u.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading