KONAČNO! CELA ZEMLJA POD SVEMIRSKIM INTERNETOM

Autor:

Razonoda

06.04.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalna komisija za komunikacije, više poznata kao FCC odobrila je veliki plan Elona Muska - izradu satelitskog interneta koji će obuhvatiti celu Zemlju

RepublikaFoto: pixabay.com
Svemirski internet i nije tako loša ideja

SpaceX je upravo dobio FCC-ovu dozvolu za lansiranje mreže hiljade broadband satelita koji će celoj planeti pružati internet usluge.

Što je najbolje od svega, na pokretanje ovog plana nećemo čekati predugo. 

SpaceX i Elon Musk zaklinju se da će satelitski internet nove generacije biti u celosti funkcionalan za svega šest godina.

Član FCC-ovog odbora Adjit Pai nedavno je vrlo pozitivno komentirao nastojanja SpaceX-a rekavši:

"Pitao sam kolege da mi se pridruže u podržavanju mreže satelita koji će super brzi internet ponuditi najudaljenijim delovima ruralne Amerike".

Novu internet uslugu Musk naziva Starlink, a protivi joj se nekoliko pružatelja poput OneWeba i Spirea. Oni su, naime, zabrinuti idejom hiljade satelita koji će zakrčiti orbitu. 

OneWeb, na primer, tvrdi da SpaceX-ovi sateliti moraju da budu 125 kilometara udaljeni o njihovih, što je možda malo preterano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading