STIŽE iPhone budućnosti! Apple radi na dva nova telefona!

Autor:

Razonoda

06.04.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na veliko zadovoljstvo iPhone ljubitelja, Apple razvija dva nova modela. Jedan bi trebalo da podržava kontrolu bez dodirivanja, a drugog bi trebalo da ima zakrivljen ekran. Oba telefona će ugledati svetlost dana tek za dve godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Engadget
Iphone 10 već ima blago zakrivljen ekran ali se ne vidi golim okom

Do sada su svi Apple telefoni imali ravan LCD ekran, osim desetke čiji je OLED ekran blago zakrivljen na dnu, ali to se i ne vidi golim okom.

Špekulacije o potpuno zakrivljenom ekranu znače da će on verovatno da bude OLED (organic light emitting diode), jer za razliku od LCD-a, može da se zakrivi.

Apple najjači suparnik, Samsung, već je ponudio takve verzije kroz prethodne modele, počevši pre nekoliko godina kad je predstavio Air Gestures opciju.

Tako je Galaxy S4 podržavao listanje fotografija ili pomeranje web stranice mahanjem iznad telefona, a Samsung već godinama nudi smartfone sa zakrivljenim ekranom.

Apple Air View funkcionisaće slično Appleovom 3D dodiru, ali otkrivajući dodatne informacije kada se pređe prstom preko označenog. Za razliku od Samsunga, Appleov zakrivljen ekran bi trebalo da bude zakrivljen prema unutra od vrha do dna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading