I SNOUDEN UDARIO NA POPULARNU MREŽU: Facebook je špijunska kompanija!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

22.03.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši saradnik NSA Edvard Snouden, na svom Twitter nalogu je napisao da je "Facebook špijunska kompanija koja prodaje privatne informacije svojih korisnika". Snoudenova izjava dobila je mnogo veću pažnju javnosti zahvaljujući skandalu u kojem se pronašao Facebook.

Edvard Snouden

- Kompanije koje zarađuju novac sakupljanjem i prodajom detalja o privatnim životima pojedinaca nekad su se nazivale kompanijama za nadgledanje. Njihov rebranding u "društvenu mrežu" je najuspešnija obmana od preimenovanja Ministarstva rata u Ministarstvo odbrane - napisao je SnoUden. Brojni prigovori i negativni publicitet stigli su uoči razotkrivanja skandala u kojem je Cambridge Analytica, privatna kompanija koja se bavi analizom podataka i koja je usko sArađivala sa Tramp-ovim izbornim timom, sakupila podatke od 50 miliona korisnika na Facebook-u bez njihovog znanja.

Facebook je nakon razotkrivanja poništio ovlašćenja kompanije Cambridge Analytica, izjavivši da za to do nedavno nisu uopšte znali. Snoudenu ovaj Facebook-ov odbrambeni potez nije bio dovoljan. Kao komentar na članak New York Times-a koji govori o skandalu, bivši saradnik NSA naglasio je da za ovo nije kriv Cambridge Analytica, već sam Facebook.

- Facebook zarađuje na taj način što zloupotrebljava i prodaje intimne detalje privatnih života miliona ljudi. Facebook nije žrtva, već počinitelj - komentarisao je Snouden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading