Misle na kupce? Iz EU stigla naredba o prodaji telefona!

Autor: srbijadanas.com

Razonoda

14.03.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski Parlament je nedavno odobrio preporuke za proizvođače, kako bi načinile uređaje lakšim za popravljanje, kao i da dodaju oznaku koja bi trebala da prikazuje rezultate mogućnosti popravljanja uređaja (poput onoga što nudi popularni sajt iFixit).

RepublikaFoto: pixabay.com
Kada kupujete telefon, važno je da znate da li se lako popravlja

Za one koji ne znaju, iFixit je sajt koji je specijalizovan za rastavljanje elektronskih uređaja, kako bi se otkrilo koliko ih je lako servisirati. Na kraju svakog testa/rastavljanja sajt daje ocenu i razloge zbog kojih je proizvod lako/teško popraviti.

Dodavanjem oznake i ovih vrsta rezultata na proizvode, proizvođači će korisnicima omogućiti da imaju bolju ideju kada kupuju novi proizvod i da li je on lak za servisiranje (što će na kraju i uticati na njihovu odluku o kupovini). 


Evropski Parlament takođe želi da kritične komponente, poput baterija i LED-ova, budu lako uklonjive a ne zalepljene za delove, čime njihovo uklanjanje može da ošteti uređaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading