OVO SVIMA TREBA! Apple patentirao tastaturu koja odoleva prašini

Autor: benchmark.rs

Razonoda

12.03.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Apple objavio novi, 12-inčni Retina MacBook, kompanija je predstavila i novu tastaturu za laptop.

RepublikaFoto: pixabay.com
Apple napravio tastaturu koja ne skuplja prašinu

Nova tastatura je tanja i nudi brži odziv između pritisaka tastera, ali je imala i određene probleme zbog ovako tankog profila - prljavština i prašina koji su se skupljali u tastaturi su dovodili do toga da tasteri prestanu da funkcionišu pravilno.

Dobra vest je da Apple izgleda ima rešenje za ovaj problem, zahvaljujući nedavno objavljenom patentu. Prema podacima iz patenta, Apple ima rešenje za prašinu i prljavštinu tako što će zatvoriti bilo kakve neželjene pukotine (što tastaturu potencijalno može načiniti i vodootpornom). Ili bi mogao implementirati membranu ispod svakog tastera, koja bi izduvavala vazduh svaki put kada se taster pritisne, čime bi se izbacivala neželjeni materijal.

S obzirom na to da je aplikacija za patent podneta 2016. godine, za sada nije sigurno da li je Apple napravio konkretne pomake u implementaciji ove ideje ili će ona samo ostati koncept na papiru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading