Apple se NE BACA: Čak 64 odsto uređaja koji su ikada prodati ostaju u upotrebi

Autor: nezavisne.com

Razonoda

05.03.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Appleovi uređaji ne završavaju u kanti za smeće veoma često. Analitičari su otkrili da oko 64 procenta iPhone, iPad, Mac i Apple Watch uređaja, koji su ikada prodati, i dalje ostaje u upotrebi, piše ReCode.

RepublikaFoto: pixabay.com
Apple uređaji se čuvaju

Ovo je verovatno najprecizniji način merenja zadovoljstva korisnika Apple proizvodima, a svakako je mnogo bolji način od anketiranja. 

Izvršni direktor Applea Tim Kuk nedavno je objavio da se bar jednom mesečno koristi 1,3 milijarde uređaja ove kompanije, što je porast sa jedne milijarde sa početka 2016. godine. 

Ovo je analitičara Horasa Dediua navelo na razmišljanje i računanje, pa je analizirao četvoromesečne finansijske rezultate kompanije Apple za pomenute dve godine, i otkrio da je kompanija isporučila 586,7 miliona uređaja, dok je ukupan broj aktivnih uređaja više od 300 miliona. 

Dediu je zatim koristio logističku funkciju za ubacivanje Appleovih rezultata u grafikon za poslednjih 10 godina, koji pokazuje stopu zadržavanja Appleovih uređaja od strane korisnika. 


On tvrdi da njegov grafikon svakako nije precizan, ali da je najbolja tehnika, koja je funkcionisala i u ranijim situacijama. 

Ono što njegov grafikon pokazuje, jeste da korisnici upotrebljavaju Apple uređaje tokom dugog vremenskog perioda, što ukazuje na to da su zadovoljni njima. 

Dediu ističe da je precizno određivanje zadovoljstva korisnika veoma teško, ali i kritično u određivanju dugoročnog razvoja kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading