U zabludi ste: DIZANJE TELEFONA U VAZDUH ne pomaže!

Autor: B92

Razonoda

21.02.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš signal na mobilnom telefonu svakome može da pokvari dan, naročito ako se to dogodi u nezgodnom trenutku, a po pravilu se uvek tada i dešava. U želji da što pre "uhvatimo" signal, podižemo telefon u vazduh, iznad glave. Da li to ima ikakvog smisla, postavlja se pitanje.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/The Verge
Ovaj potez ne pomaže, bolje prošetajte

Lin Žong, profesor elektrotehnike i računarstva sa Univerzitetu Rajs u Teksasu, kaže da podizanje mobilnog telefona prema nebu, u nadi da ćete doći do boljeg signala, nema nikakvog smisla. 

Prijem signala kod mobilnih telefona uglavnom je ravnomerno raspoređen svuda po našoj sredini. Zato, ako je na nekoj lokaciji loš, nastaviće to da bude i pošto podignete telefon iznad glave. 

Profesor Žong tvrdi da je korisnije prošetati se nekoliko desetina metara dalje, ako možete, naročito ukoliko se nalazite u gradu ili nekom drugom manje naseljenom mestu. 


Moguće je da ćete tako ubrzo zaobići prepreku koja ometa signal i ostvariti bolji prijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading