Zaposleni u Apple-u IDU GLAVOM KROZ ZID

Autor: imagazin.rs

Razonoda

20.02.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apple-ovi zaposleni udaraju glavom u zid, bukvalno. Zaposleni u novom i fenomenalnom Apple Parku u Kupertinu provode dane kao da se nalaze u nekom beskrajnom skeču.

RepublikaFoto: pixabay.com
Radnici bukvalno udaraju glavom o zid

Ko bi ikada pomislio da posao u Apple-ovom novom sedištu nije ostvarenje svih snova? Kada je zgrada napokon predstavljena svetu, svi su bili oduševljeni tim vrhunskim arhitektonsko-umetničkim delom. Sve one kamene stepenice, bezbrojne drvene površine, oaza zelenila koja okružuje zgradu... Niko ni u najluđem snu ne bi pomislio da bi moglo biti problema sa zgradom čija je izgradnja koštala pet milijardi dolara.

Bloomberg sada piše o jednom problematičnom aspektu građevine, koja mnogima stvara glavobolju. Bukvalno. Dakle, građevina je napravljena uglavnom od staklenih panela, kako spolja, tako i iznutra – to je zapravo jedna od osnovnih karakteristika kompleksa; istovremeno, osnovna karakteristika stakla je providnost. Problem je što je staklo svuda, pa su zaposleni potpuno izgubili osećaj za prostor, poput Marion Cotillard u filmu Inception.

Dok zaposleni šetaju zgradom gledajući u svoj iPhone, neretko im se dogodi da udare glavom u zid. Nepotrebno je uopšte isticati da nastradaju oni, a ne zid, jer je napravljen od panela teških nekoliko tona. Situacija je eskalirala do te mere da je deo buntovnih zaposlenih počeo lepiti Post-It papiriće na stakla, zanemarujući pritom posledice koje bi takav čin mogao imati na srčano zdravlje Jony Ive-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading