Space X raketa je osim Tesla automobila u svemir odnela i tajni objekat!

Autor: Republika

Razonoda

15.02.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveću pažnju sveta zaokupio je električni Tesla automobil Ilona Maska koji je bio prikačen Space X raketu tokom istorijskog lansiranja, međutim, ona je takođe u sebi nosila drugi, tajni teret za koji niko nije znao.

RepublikaFoto: facebook.com/Elon Musk
Svemirska nedođija

Unutar Tesla automobila nalazio se mali, misteriozni objekat dizajniran da traje milionima godina - čak i u ekstremnim uslovima svemira i vanzemaljskih planeta.

Taj objekat nazvan je Arch. U pitanju je mali uređaj za skladištenje podataka koji u sebi sadrži cele biblioteke podataka smeštene na mali disk od kvarcnog kristala veličine kovanice.

Arch bi trebalo da sačuva i proširi ljudsko znanje tokom vremena i svemira za budućnost ljudske civilizacije.

Iako je manji od DVD-a ili običnog CD-a, Arch može da uskladišti mnogo više podataka od bilo koje druge stvari koju imamo u domu, piše telegraf.

Tehnologija koju je razvio Piter Kazanski u teoriji može da sačuva 360 terabita podataka - kao 7.000 Blue Ray diskova.

Još impresivnija je njena dugovečnost. Naučnici tvrde da je u pitanju najdugovečniji objekat sa čuvanje podataka koji su ljudi ikada stvorili i u teoriji bi netaknut trebalo da preživi 14 milijardi godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading