Ova igrica je prodata u čak 15 miliona primeraka u 2017. godini!

Autor: Republika

Razonoda

10.02.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rockstarov Grand Theft Auto V je svetlost dana prvi put ugledao 2013. godine za stariju generaciju konzola gde je momentalno stekao veliku popularnost, te je kasnije izrađen za PS4 i Xbox One i za PC što je doprinelo još većoj eksploziji u prodaji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odlična priča i naporan rad na multiplejer komponenti sa gomilom sadržaja, su ovu igru ne samo održali u životu, već su doprineli tome da se ona i dalje masovno prodaje i nekoliko godina kasnije. 

Najnovija rekordna cifra stiže nakon praznične sezone i ona iznosi 90 miliona prodatih primeraka, 5 miliona više u odnosu na novembar, a od čega je čak 15 miliona kopija prodato samo tokom 2017. godine, čime su prestignute mnogo novije igre. 

GTA 5 je tokom decembra u Online komponenti dostigao rekordan broj igrača, kakav developeri nisu videli od samog izlaska igre. Izdavač Take-Two je izjavio kako je GTA Online sam doneo najviše novca od ponovnog ulaganja igrača, tj. mikrotransakcijama, u prethodnom kvartalu 

I više nego odlična prodaja predstavlja i dobru i lošu stvar po gejmere. Dobra je to što će se definitivno nastaviti sa podrškom i redovnim pumpanjem novog sadržaja, a ona loša je to što se time odlaže dolazak Grand Theft Auto 6.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading