Facebook testira opciju koje su se mnogi "plašili"

Autor: Republika

Razonoda

10.02.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook je počeo sa testiranjem "down-vote" opcije, potvrđuje "Tech Crunch". Ipak, postoji bojazan da će to samo još više dati vetar u leđa internet nasilnicima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Najpoznatija društvena mreža na svetu

Facebook je navodno počeo sa testiranjem "down-vote" opcije, tačnije prijavljivanja neadekvatnih komentara. 

Mala grupa korisnika iz Sjedinjenih Američkih Država dobila je šansu da isproba ovu opciju. 

Međutim, veliki je problem u tome što će ova mogućnost dati dozvoliti velikim grupama da koriste svoju moć ako se ne slažu sa postom na njihovoj strani. Takođe, internet nasilnici će samo dobiti vetar u leđa, piše B92.

Iako je slično, "down-vote" i "dislike" nije isto. Ako vaš komentar primi previše negativnih glasova, vama neće ništa biti rečeno već informacija o tome ide direktno Facebook-u. Ukoliko društvena mreža oceni da ima dovoljan broj negativnih glasova može vas banovati sa mreže. 

- Ne testiramo dislike reakciju. Testiramo novu opciju koja može biti dobar feedback za komentare na javnim postovima. Trenutno se testira samo na jednoj grupi ljudi u SAD - naveli su iz Facebook-a za "TechCrunch".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading