TRI ZADNJE KAMERE? Huawei predstavlja OPASNU MAŠINU!

Autor:

Razonoda

06.02.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem marta očekuje nas predstavljanje nove generacije Huaweijevih pametnih telefona iz P serije, od kojih bi jedan model trebalo da ima tri zadnje kamere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novo ludilo iz Huaveja

Pažnja ljubitelja pametnih telefona, na najvećem mobilnom sajmu na svetu, prvenstveno će biti usmerena prema Samsungu i novim modelima Galaxy S telefona, koje će ta kompanija 25. februara predstaviti u Barceloni. 

Mesec dana posle toga, svoje novitete priprema i Huawei, koji će na konferenciji u Parizu predstaviti novu generaciju pametnih telefona iz P serije. Nakon hvaljenih modela P10 i P10 Plus, sledeća generacija bi trebalo da nosi naziv P20, a ne P11 (prethodnici "desetke" bili su P8 i P9), čime u toj kompaniji žele da naglase velike novitete i napredak koji pripremaju sa nadolazećom generacijom pametnih telefona. 

Huawei P20 bi tako trebao da bude prvi telefon na svetu koji će imati tri zadnje kamere ukupne rezolucije 40MP, sa petostrukim hibridnim zumom (optički i digitalni), dok će sa prednje strane biti smeštena kamera za selfije od 24MP. Kao i u slučaju prethodnih modela, sve kamere će biti napravljene u saradnji sa Leicom, što garantuje kvalitet fotografija. 

Model Plus imaće ekran dijagonale šest inča, pokretaće ga Kirin 970 procesor i Googleov mobilni operativni sistem Android 8.1 Oreo. 

Novom generacijom P telefona, međutim, Huawei neće pratiti jedan od najvećih trendova na tržištu - ekran bez ivica, pošto će imati okvir na donjem delu telefona ispod ekrana, navodi Forbes. 

Zahvaljujući odličnim telefonima, Huawei je proteklih godina ugrabio čvrsto treće mesto na tržištu, ali njihovi planovi su mnogo veći jer u budućnosti žele da prestignu i Apple i Samsung, kako bi postali vodeća kompanija na globalnom tržištu. 

U ostvarenju tog plana dosta bi trebalo da im pomogne nova generacija telefona iz P serije, u kojoj se mogu očekivati tri modela: P20, P20 Plus i P20 Lite. Ostaje pitanje da li će i P20 i P20 Plus imati tri zadnje kamere ili će ta opcija biti rezervisana samo za najveći model.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading