Telegram povučen iz App Store zbog "neprikladnog sadržaja"

Autor: Republika

Razonoda

04.02.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Apple povukla je aplikaciju Telegram iz svoje prodavnice zbog "neprikladnog sadržaja" na toj platformi, saopštio je osnivač i izvršni direktor Telegrama Pavel Durov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Apple

- Kompanija Apple nas je obavestila da je neprikladan sadržaj postao dostupan našim korisnicima, tako da su obe aplikacije povučene iz Appleove prodavnice. Kada problem bude bio rešen, aplikacija će se ponovo naći u prodavnici - saopštio je Durov na Twitteru. 

Durov je mislio na Telegram i njegovu alternativnu, nadograđenu verziju - Telegram X.

Apple navodi da su u njegovoj prodavnici zabranjene aplikacije sa "uznemiravajućem ili uvredljivim sadržajem", uključujući "ohrabrivanje ilegalne ili nepromišljene upotrebe vatrenog oružja i drugih opasnih predmeta", kao i neprimeren sadržaj i reference na druge aplikacije ili tvrdnje o proizvodima koje nije moguće proveriti. 


Servis za razmenu poruka sa end-to-en enkripcijom Telegram osnovala su braća Nikolaj i Pavel Durov 2013. godine. 

Aplikacija se već nekoliko puta do sada našla na udaru kritika brojnih zemalja, uz argument da je često koriste priradnici Islamske države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading