Moćni dron koji je iste veličine kao smartfon: Može da uradi neverovatne stvari, iako staje u vaš džep

Autor: Republika

Razonoda

30.01.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpoznatiji proizvođač dronova, kineski DJI, predstavio je svoju novu bespilotnu letelicu koja nosi ime Mavic Air.

RepublikaFoto: youtube.com/DJI
Dron

U pitanju je svojevrsni međukorak između minijaturnog DJI Sparka i prilično skupljeg Mavica Pro.

Mavic Air je dron koji može da se sklopi i veličine je prosečnog pametnog telefona. Uprkos svojim malim dimenzijama, ovaj dron može da snima 4K video i 12-megapikselne fotografije, dok  vazduhu može da ostane 21 minut i leti brzinom od 68,4 kilometara na čas.

U sportskom načinu rada može da se udalji do četiri kilometara od pilota.

Najveća draž Mavic Air-a jeste to što je trenutno najmanji dron sa stabilizatorom u tri osi i sa sistemom za izbegavanje prepreka sa sedam kamera i u tri smera. Može da poleti i na nadmorskoj visini od 5.000 metara. Izgleda doslovno kao dete koje su dobili Mavic Pro i Spark, a dolazi u tri boje - beloj, crnoj i crvenoj.

Kamera ovog drona je, prema najavama iz DJI-ja, prilično moćna. Ima 1/2.3” senzor, sočivo s otvorom blende f/2.8 i žarišnom dužinom 24 milimetra. Može da snimi HDR fotografije, kao i VR fotografije veličine 32 megapiksela, tako da se automatski okreće u vazduhu kako bi sklopio različite fotografije u jednu.

Video snima u 30 frejmova u sekundi, a usporene snimke u 120 FPS-a u 1080p. Mavic Air ima 8 GB interne memorije, uz ulaz za micro SD kartice. Novi daljinski upravljač koji dolazi uz ovaj dron je još manji nego prethodnici, jer je ideja da se sve komponente drona mogu nositi u rancu ili čak u jakni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading