ZA VERNE KORISNIKE IPHONE-a: Uskoro će vam telefon bolje raditi!

Autor: telegraf.rs

Razonoda

20.01.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon skandala oko namernog usporavanja iPhone-a, generalni direktor ove kompanije, Tim Kuk, potvrdio je da će nova verzija iOS-a omogućiti korisnicima da isključe sporiji rad uređaja što im je baterija starija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nema više usporavanja starijih uređaja!

Glavni čovek Apple-a je tokom nedavnog intervjua za ABC News obećao da će korisnici uskoro moći da provere "zdravstveno stanje" baterije, kao i da isključe optimizaciju koja im usporava telefon, ali onda postoji šansa da uređaj ne funkcioniše kako treba (restartovanje, isključivanje...).

Kuk je rekao kako je Apple trebalo da bude transparentniji i jasniji, ali da im je oduvek bio moto "kupac pre svega", što znači da telefon mora da bude funkcionalan, naročito u slučaju važnog poziva ili bitne fotografije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Podsetimo, pre oko mesec dana Apple je objasnio da usporene performanse starijih iPhonea tu postoje s razlogom te da su napravljene kako bi telefonima sa starom baterijom i slabijim procesorom omogućile korisnicima da uređaj koriste bez prečestog posezanja za punjačem.

Taj "menadžment baterije" u javnosti je doživeo kompletni krah. Iako je ova opcija telefonima omogućila da rade i pri složenim operacijama gde bi potrošena baterija podbacila, vlasnici Apple iPhonea su se pobunili jer ona nije bila opcionalna.

Kako bi se iskupio, Apple je čak ponudio i jeftiniju zamenu baterije po ceni od 29 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading