Novi Huawei Wi-Fi ruteri mogu da pokriju velike oblasti

Autor: benchmark.rs

Razonoda

12.01.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski Huawei je tokom CES 2018 sajma predstavio svoj novi Wi-Fi ruter. Huawei WiFi Q2 je kompanijin najnoviji "mesh network" ruter, koji korisnicima omogućava da upare baznu stanicu sa do 16 satelita, kako bi signalom pokrili širu oblast.

RepublikaFoto: youtube.com/CNET

Ovo je odlično rešenje za one koji imaju kuću koja je prevelika za njihov postojeći ruter, dok će korisnici koji žive u manjem stanu biti zadovoljni i uobičajenim ruterima.

Ruteri koji koriste mesh network tehnologiju nisu novost. Linksys, Netgear i Google već imaju svoja rešenja na ovom polju. Huawei ističe da je WiFi Q2 jedinstven jer koristi hibridni sistem koji implementira i 1Gb PLC (Power Line Communication) konekciju, koja nudi balans loadovanja i druge prednosti na mreži.

Dizajn WiFi Q2 rutera je solidan, a podešavanje je lagano jer se u najvećem delu bazira na plug-and-play sistemu. Prema navodima Huawei-ja, sateliti se mogu konektovati za manje od dva minuta.

Huawei će WiFi Q2 prodavati u tri varijante - sa jednim, dva ili tri satelita. Kompanija nije objavila cenu i dostupnost rutera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading