FACEBOOK OSUO PO ROBOTU: Sofija je SRA*E I JEFTIN TRIK

Autor:

Razonoda

10.01.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robot Sofija, "robotica", "robotka" kako je već zovemo, postala je najpoznatiji robot na svetu. Ona je prvo zapretila celom čovečanstvu da će ga uništiti, potom je zavolela ljude, postala državljanka Saudijske Arabije i poželela da zasnuje porodicu.

RepublikaFoto: youtube.com/ Arab News
Sofija nema veze sa ljudski intelektom i nikad niko nije rekao da ima

Sada je u žiži javnosti jer se zbog nje vodi žestok rat na Tviteru.

Naime, šef za veštačku intelogenciju kompanije Facebook nazvao je Sofiju s***em, a na reakciju javnosti nije trebalo dugo čekati.

Sofija nije impresionirala direktora istraživanja veštačke inteligencije Jana Lekuna, pa je on na Tviteru njeno ponašanje  nazvao jeftinim trikovima, dostojnima čarobnjaka iz Oza, odnosno potpunim s***em.

Čini se kako nije zadovoljan što Sofijin intelekt, doduše, veštački nije ni blizu ljudskom. Više je poput četbota koji ne razume šta radi i govori. 

Ben Goertzel, glavni direktor i znaučnik SingularityNET, rekao je za Business Insider kako nikad nisu ni tvrdili da je ona blizu ljudskoj inteligenciji.

Ona je, kako on tvrdi, tek komad hardvera koji izgledom podseća na ljude, a kojeg pokreću razni programi u raznim situacijama. Tako dok razgovara s novinarima postaje sofisticirani četbot, dok drži govor u Ujedinjenim nacijama čini to po unapred napisanom programu. Povremeno koristi Goertzelov softver za veštačku inteligenciju OpenCog, prenosi tportal.hr.

Odgovarajući na Lekunove kritike, Goertzel je rekao kako je smešno da ga kritikuje neko ko radi za "platformu koja prikuplja svačije privatne podatke i zatim koristi ruske objave koje su lažne, kako bi ljudi glasali za Donalda Trumpa".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading