Novi patenti za bežično punjenje uređaja stižu iz Apple-a

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

04.01.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Apple patentirala je opcije bežičnog punjenja, koje bi mogle biti dostupne u skorijoj budućnosti. Patenti se odnose na metode bežičnog punjenja, na mogućnost punjenjenja više uređaja odjednom i na opciju odabira koji će se uređaji puniti prvi i u kojim okolnostima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kao mogućnost se navodi i postavljanje opreme za bežično punjenje ispod drugih predmeta, nameštaja ili vozila. 

Najnoviji modeli iPhone: iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X podržavaju bežično punjenje, a Apple je najavio svoj AirPower sistem bežičnog punjenja više uređaja u septembru. 

Kompanija već neko vreme radi na razvoju tehnologije bežičnog punjenja, a kupila je i kompaniju PowerbyProxi, koja se bavi tom tehnologijom. 

Kompanija Energous je nedavno saopštila da je njen bežični "WattUp Mid Field" sistem za punjenje, koji ne zahteva kontakt i može da puni uređaje na udaljenosti do 90 centimetara, dobio sertifikat Federalne komisije za komunikacije SAD. 


Kao dodatak tome treba istaći činjenicu da Apple sarađuje sa ovom kompanijom od 2014. godine. 

Kad se sve uzme u obzir, tehnologija o kojoj je reč verovatno uskoro stiže na tržište.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading