Popularna igrica napravila štetu veću od 7 MILIJARDI DOLARA!

Autor: blic.rs

Razonoda

02.01.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomen zvani Pokemoni opasno je uzdrmao svet i držao ga u virtuelnim kandžama dobra tri meseca. Međutim, pored zabave, ova igra ostavila je iza sebe prilično veliku štetu, od čak 7,3 milijarde, i to samo u slupanim i oštećenim automobilima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrica izazvala štetu i dva smrtna slučaja

Dvojica ekonomista sa jednog fakulteta u Indijani izračunali su da su igrači "Pokemon-a go" napravili ogromnu štetu, i to samo u prvih 148 dana masovnog igranja. Oni su pribavili podatke samo za teritoriju Amerike a koji pokazuju da je načinjena šteta od 7,3 milijarde u automobilskim nesrećama koje su prouzrokovali nepažljivi vozači. Istraživači kažu da su igrači obično vozili presporo, sa telefonom u rukama vrebajući Pokemone, pa ili su ih drugi udarali zbog neprilagođene brzine, ili su sami sletali sa puta.

Da stvar bude još gora, dvoje ljudi je čak poginulo zbog nepažnje dok su oko jurili virtuelne junake. Uz to, zabeleženo je i da su napravljene dodatne štete koje su proračunate na oko 5,2 milijarde dolara.

To međutim nije preterano ugrozilo tvorce igre, koja je nedavno dobila i odličan apdejt, pa sada izgleda realističnije nego ikada. Sada možete maksimalno blizu prići Pokemonu i videti detaljno kako izgleda u realnosti. "Nintendo" i "Pokemon" koji stoje iza igre kažu da su sve bliži planu da simpatične junake pretvore u deo prave realnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading