NEĆE VIŠE DA SE MUČE: Instaliraju radnicima čipove!

Autor: nezavisne.com

Razonoda

30.12.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaboravite provlačenje kartice ili bedž za kupovinu hrane na poslu - jedna firma iz SAD ponudila je da instalira mikročipove veličine riže u ruke zaposlenih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Američka firma planira ugradnju čipova u zaposlene

"Three Square Market" će biti prva firma u SAD koja će koristiti napravu koju je odobrila FDA 2004, izjavio je prvi čovek kompanije iz Viskonsina Tod Vestbi.

- Smatramo da je to prava stvar za unapređenje inovacija, baš kao što je urađeno sa samovozećim automobilima proteklih mjeseci - rekao je on.

Kompanija koja se bavi tehnologijom za mini-markete, predviđa da će više od 50 zaposlenih dobrovoljno odobriti ugradnju čipa.

Vestbi je rekao da će on i njegova porodica takođe biti čipovani.

- Čip, koji košta 300 dolara po implantu, ubacuje se iglom između palca i kažiprsta i jedva da uopšte boli - kaže on.

Njegova upotreba otklanja neprijatnost ukoliko se zaboravi kreditna kartica ili bedž za kupovinu hrane na poslu. Jednom kad zaposleni ima instaliran čip, on ili ona mogu kupiti hranu u sobi za odmor, otvoriti vrata i prijaviti se na računare. A za one koji bi mogli biti zabrinuti da ih posmatra Veliki brat, Vestbi je rekao da ne postoji način da se radnici prate.

- Za razliku od vašeg mobilnog telefona, koji može da vas prati i locira bez obzira gde se nalazite, ovaj uređaj je čitljiv samo ako ste u opsegu od šest inči od čitača - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading