(VIDEO) Sigurnosni sistem Windows-a PREVAREN POMOĆU FOTOGRAFIJE!

Autor:

Razonoda

23.12.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Windows Hello, sigurnosni sistem operativnog sistema Windows 10 koji se koristi za logovanje pomoću prepoznavanja lica, prevaren je pomoću fotokopirane fotografije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Panika u Windows-u!

Zaposleni u nemačkoj kompaniji SYSS su prevarili Windows Hello na kompjuterima sa OS Windows 10, odnosno njegovim starijim verzijama. Brojne verzije Windowsa 10 su podložne ovom vidu prevare, kao i određeni uređaji.

SYSS je testirao Mikrosoftov Surface Pro 4 s prošlogodišnjim Windows 10 Anniversary Update operativnim sistemom pa je uspeo da nas prevari. Čak ni Mikrosoftov sistem protiv prevara koji je deo Windows Hello-a nije uspeo da zaštiti uređaje sa starijim verzijama Windowsa 10. SYSS je ustanovio da ukoliko se funkcija protiv prevara ugasi na verziji Creators Update (koja se pojavila ranije ove godine) ili Fall Creators Update (dostupna od oktobra), onda je i dalje moguće zaobići Windows Hello. Mnogi moderni laptopovi ne podržavaju funkciju zaštite od prevare za Windows Hello, tako da su i dalje ranjivi čak i ako imaju najnoviju verziju Windowsa.

Eksperti preporučuju korisnicima Windowsa 10 koji koriste Windows Hello da u postavkama ponovo podese prepoznavanje lica, kao i da provere da li je funkcija protiv prevare uključena, kao i da li je uopšte podržava njihov uređaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading