Kineska kompanija pokreće tužbu protiv Applea: Ukrali su nam logo

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

22.12.2017

00:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska kompanija Kon, koja se bavi proizvodnjom odeće, pokrenula je tužbu protiv kompanije Apple u vezi sa navodnom krađom loga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trenutni logo koji Apple koristi za iOS i macOS sastoji se od tri šipke zaobljenih ivica koje čine trougao. Na njihovom mestu prethodno su bili ukršteni olovka, četkica i lenjir

Kon tvrdi da je Apple ukrao njegov logo i iskoristio ga za poslednju verziju App Storea, prenosi rt.com. 

Trenutni logo koji Apple koristi za iOS i macOS sastoji se od tri šipke zaobljenih ivica koje čine trougao. Na njihovom mestu prethodno su bili ukršteni olovka, četkica i lenjir. 

S druge strane, kineska kompanija navodi da je kao inspiracija za njihov logo poslužio britanski pank bend Sex Pistols, i da linije predstavljaju kosti koje metaforički označavaju pobedu života nad smrću.

Chinese clothing brand Kon sued Apple for stealing its logo for the App Store. Kon claimed that they own the trademark and Apple’s new App Store logo used on iPhones and macOS is a violation of Chinese copyright law. Kon is demanding Apple publicly apologize and pay damages.

Osim finansijske nadonkade za logo na koji legalno poseduje prava u Kini, Kon od Applea zahteva i javno izvinjenje. 


Apple se i ranije suočavao s različitim tužbama u Kini, koje su pokretale kompanije Qualcomm, Samsung i Corephotonics. 

Prošle godine tehnološki gigant izgubio je i slučaj za naziv "iPhone", koji koristi jedan kineski proizvođač kožne galanterije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading