ČELNICI FEJSBUKA PRIZNALI: Zavisnici od društvenih mreža mogu da imaju OVE psihičke poremećaje

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

17.12.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U određenim slučajevima, korišćenje Fejsbuka može da ima negativan uticaj na raspoloženje ljudi, a korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem, zaključak je direktora za istraživanja u Fejsbuku, Dejvida Finsberga i naučnika Moira Burka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fejsbuk se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji i na meti kritika

- Istraživači veruju da čitanje o drugim ljudima može da dovede do negativnog društvenog poređenja -  smatraju istraživači Fejsbuka.

Što se tiče pozitivnih uticaja, smatraju da je jako bitno kako se koriste društvene mreže, što dalje utiče na zdravlje i ponašanje osobe.

Fejsbuk se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji i na meti kritika, jer su na modelu reklamiranja prilagođenom onima koji provode najviše vremena na ovoj društvenoj mreži, zaradili 28 milijardi dolara.

- Ljudi koji provode mnogo vremena upijajući informacije, čitajući, ne uspostavljajući kontakt sa drugim ljudima pričaju da se nakon toga ošećaju loše - zaključak je istraživača Fejsbuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading