BRAVO: Tri mlade devojke dobitinice stipendija za "Žene u nauci"

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

16.12.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri mlade naučnice - Marija Genčić, Marija Miljković i Katarina Tomović dobitnice su ovogodišnjih nacionalnih stipendija "Za žene u nauci".

RepublikaFoto: pixabay.com
Program nacionalnih stipendija "Za žene u nauci" u Srbiji, kao deo istoimenog međunarodnog programa, pokrenut je 2010. godine

One su stipendije dobile za naučnoistraživački rad u oblastima organometalne hemije, molekularne mikrobiologije i farmaceutske hemije, a novac je namenjen istraživanjima koja će biti sprovedena u Srbiji. 

Vrednost pojedinačne stipendije je 5.000 evra, navodi se u saopštenju programa L''Oreal - UNESCO "Za žene u nauci"

Program nacionalnih stipendija "Za žene u nauci" u Srbiji, kao deo istoimenog međunarodnog programa, pokrenut je 2010. godine, u partnerstvu Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO, Ministarstva prosvetu i kompanije L''Oréal Balkan. 

Svake godine dodeljuju se tri stipendije od po pet hiljada evra kao vid podrške mladim, talentovanim i posvećenim ženama da unaprede svoj naučno-istraživački rad i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji. 

Do sada je nagrađeno dvadeset naučnica u Srbiji.

Za stipendije mogu da konkurišu naučnice koje se bave istraživanjima u oblasti prirodnih nauka, imaju do 35 godina i upisane su na doktorske studije ili su ih već završile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading