Android smartfoni će uskoro imati isto što i iPhone X?

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

11.12.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Appleov top model iPhone X, koji je nedavno pušten u prodaju, već je izazvao Android konkurenciju koja planira kako da uzvrati odgovarajućim karakteristikma.

RepublikaFoto: twitter.com/donovansung
Ne tako mali broj Android uređaja već nude "primitivniju" verziju "Face ID and Unlock" (npr. LG Q6), ali se sada, uz podršku procesora, otvara prostor za nova poboljšanja i nadogradnje

Qualcommov čipset Snapdragon 845 podržavaće tehnologiju prepoznavanja lica "Face ID" i "dubinskog portreta" (deep portrait) kod fotografisanja selfija. To bi moglo da znači da će se te funkcije naći i u većini top modela sa Android operativnim sistemom, čiji je izlazak na tržište predviđen za sledeću godinu. 

Ne tako mali broj Android uređaja već nude "primitivniju" verziju "Face ID and Unlock" (npr. LG Q6), ali se sada, uz podršku procesora, otvara prostor za nova poboljšanja i nadogradnje. 

Još uvek nije poznato koji sve pametni telefoni će imati podršku za Snapdragon 845. Većina velikih proizvođača koristila je Snapdragon 835, pa je za očekivati da će posegnuti i za njegovim naslednikom. 

Samsungov Galaxy S9 mogao bi da bude prvi koji će koristiti čip izrađen 10-nanometarskom tehnologijom. 

Takođe, na Androidima se može, očekivati i trodimenzionalno mapiranja lica, odnosno varijanta Appleove aplikacije sa animiranim emotikonima Animoji, pošto novi Qualcommov čipset ima aktivnu procenu dubine prostora i podršku za infracrvene senzore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading