(VIDEO) HITLER IDE U RAJ?! Kontroverzna igra UZBURKALA javnost, čeka se reakcija Gugla i Epla!

Autor:

Razonoda

10.07.2021

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igra za mobilne telefone koja omogućava korisnicima da "sude" poznatim istorijskim ličnostima izazvala je reakciju jevrejskih grupa u Australiji, posebno zbog činjenice da se u njoj nalazi lik Adolfa Hitlera, piše "Dejli mejl Australija".

Adolf Hitler

Kako se navodi, aplikacija koja se zove "Sudnji dan: Božji anđeo. Raj ili pakao?" na Guglu i Eplu već je preuzeta više od milion puta.

Korisnicima igrice je dozvoljeno da odlučuju o sudbini različitih istorijskih ličnosti, birajući da li će ih poslati u raj ili pakao, na osnovu onog što su činili tokom života.

Jedan od likova kojem treba suditi je niko drugi do lider nacističke Nemačke i diktator Adolf Hitler, koji u igrici prikazan kako stoji ispred ćelije pune zatvorenika i obaveštava korisnike da je "okupio i ubio milione ljudi u koncentracionom logoru".

U drugoj sceni Hitler je prikazan kako se "manično vozi na tenku", dok je u još jednoj sceni viđen kako drži bebu plavih očiju i kose, sa natpisom koji ukazuje na njegove napore da formira "arijevsku rasu".

Predsednik Komisije za borbu protiv kleveta Dvir Abramovič kaže da je "ova igra dokazala da smo dostigli stravičan minimum i da zloupotreba holokausta ne može biti vulgarnija".

- Nema ničeg smešnog ni zabavnog u čudovištu poput Hitlera, odgovornom za istrebljenje šest miliona Jevreja, uključujući 1,5 miliona dece - rekao je on.

Abramovič je pozvao i kompanije Gugl i Epl da "odmah povuku ponižavajuću igru sa svoje platforme i izvinu se", ističući da ne razume razlog zbog čega je igrica uopšte i odobrena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading