(VIDEO) NASA izmislila moćni točak!

Autor: Republika

Razonoda

02.12.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA), je izumela novu vrstu točkova izrađenih od legure nikla i titanijuma, za svoja rover vozila.

RepublikaFoto: youtube.com/Archin5000
NASA izmislila moćni točak

Naime, NASA je na internetu predstavila video na kojem je snimljen njihov novi izum, točak od legure nikla i titanijuma koji ima memorijski sistem, odnosno, nakon što pređe preko prepreke vraća se u svoj prvobitni oblik.

Ova vrsta točkova je namenjena pre svega za vozila Svemirske Agencije (rovere) koja se šalju u istraživačke misije na druge planete. Naime, kako tamo nema puteva, a teren je često veoma nepristupačan, lakše je i jeftinije koristiti točkove koji ne mogu trajno da promene svoj oblik.

NASA je takođe postavila i video snimak takvog točka montiranog na terenskom vozilu, čisto da pokaže da on može da funkcioniše i na Zemlji. To je za svaku pohvalu, ali s obzirom da pola kilograma titanijuma košta oko 2.500 dolara, male su šanse da će ljudi kupovati točkove bez guma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading