STOP PEDOFILIJI! YouTube uklonio 150.000 video-snimaka dece

Autor: Tanjug

Razonoda

02.12.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

YouTube je saopštio da je obrisao više od 150.000 video-snimaka dece koje su pratili neprimereni komentari, čak i pedofilskog karaktera.

RepublikaFoto: pixabay.com
YouTube uklonio neprimerene snimke dece

Zbog takvih komentara, više poznatih kompanija koje se reklamiraju na YouTube-u odlučilo je da povuče svoje reklame sa tog sajta, pa je zato YouTube, kako bi umirio kompanije čije reklame mu donose bitan deo prihoda, ukinuo nekoliko desetina stotina naloga, obrisao više od 150.00 simaka i blokirao komentare na 625.000 video-snimaka. 

Takođe, YouTube je zabranio objavljivanje reklama uz "više od dva miliona video-snimaka i 50.000 kanala koji su povezivani sa porodičnom sadržinom, ali to nije bio slučaj", prenosi francuska televizija Erop 1. 

Sve je počelo kada je prošlog petka britanski "Tajms" objavio da se reklame velikih kompanija kao što su "Adidas", "Amazon" i "Mars" pojavljuju na YouTube-u pored video-snimaka dece ili tinejdžera, koji su najčešće objavljeni bez "zadnjih namera", ali koji su izazvali pedofilske karaktere korisnika te platforme. 

YouTube je, takođe, saopštio da je pooštrio propise kad je reč o postavljanju video-snimaka na kojima se pojavljuju deca. 

- Imamo jasnu politiku protiv video-snimaka i komentara na YouTube-u koji predstavljaju decu kao seksualne objekte ili ih iskorišćavaju i mi je strogo primenjujemo svaki put kada smo upozoreni na takvu sadržinu - rekao je portparol YouTube-a. 

Ovo je drugi put ove godine da se YouTube suočava sa polemikom ovog tipa, napominje francuska televizija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading