GUGL UŠTEDEO MILIJARDU ZBOG PANDEMIJE: Korona išla na ruku tehnološkom gigantu!

Autor: Republika

Razonoda

29.04.2021

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tehnološki gigant Gugl mogao bi da uštedi milijardu dolara tokom 2021. godine zahvaljujući pandemiji koronavirusa, prenose strani mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je saopštila matična kompanija IT giganta Alfabet Inc, tokom prvog tromesečja Gugl je uštedeo 268 miliona dolara, što je iznos koji bi bio potrošen na kampanje, promocije, zabave...

Ako bi se taj trend nastavio, to bi praktično značilo da bi ušteda na godišnjem nivou iznosila i čitavu milijardu dolara.

- Sa ukidanjem ograničenja za COVID-19, sve više ljudi rezerviše putovanja i hotele putem Interneta, što je vrlo dobro za Google-ovo reklamno poslovanje. Google-ovi zaposlenici, međutim, rade od kuće i ne putuju toliko u kompaniji - a to je takođe dobro za njegovo poslovanje - navodi se u izveštaju Los Anđeles Tajmsa.

Kako se dalje navodi, Alfabet je u svom godišnjem izveštaju ranije ove godine naveo da su troškovi oglašavanja i promocije opali za 1,4 milijarde dolara u 2020. godini, jer je kompanija smanjila potrošnju, pauzirala ili reprogramirala kampanje, a neke događaje promenila u samo digitalne formate zbog pandemije.

- Troškovi putovanja i zabave pali su za 371 milion dolara. Ušteda je nadoknadila mnoge troškove koji su nastali zapošljavanjem više hiljada radnika - ističe se u analizi.

Međutim, i pored dobrih finansijskih rezultata, iz kompanije su najavili da će se "vratiti u kancelarije" do kraja ove godine, kao i da će primenjivati "hibridni model", što zapravo znači da će deo radnika raditi iz prostorija kompanije, a deo od kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading