FATALNA GREŠKA! Instalirao lažnu aplikaciju, ostao bez životne ušteđevine

Autor:

Razonoda

02.04.2021

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik bitkoina Filip Hristodulu ostao je bez 600.000 dolara, koliko su vredele njegove kriptovalute i što je bila njegova životna ušteđevina, jer je instalirao lažnu aplikaciju na svom "ajfonu"

RepublikaFoto: pixabay.com
Lažna aplikacija ga koštala životne ušteđevine

On je hteo da instalira aplikaciju za svoj uređaj "Trezor", koji služi kao novčanik za kriptovalute.

Na "Ep storu" našao je aplikaciju koja je imala logo „Trezora“ i ocenjena je sa pet zvezdica, pa je instalirao.

Potom mu je aplikacija, da bi video stanje virtuelnog novčanika, tražila da upiše korisničke podatke. Kada je to uradio, ostao je bez 17,1 bitkoina koji su u tom trenutku vredeli oko 600.000 dolara, jer je aplikacija zapravo bila lažna, piše „Vašington tajms“.

Hristodulu navodi da je ostao bez životne ušteđevine i da je posebno ljut na kompaniju "Epl" jer je verovao da je „Ep stor“ bezbedno mesto i da su sve aplikacije proverene, jer se i reklamira kao „Najsigurnije mesto za aplikacije na svetu“.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da je sajber kriminalcima prilično lako da zaobiđu sva pravila na „Ep storu“.

Naime, oni mogu da običnu aplikaciju predaju na pregled kod „Epla“, a kada se pojavi na „Ep storu“ da je nadograde zlonamernim kodovima ili čak da je potpuno promene.

Kompanija „Trezor“ upozorava već dugo da uopšte nema aplikaciju za telefone ni u „Ep storu“ ni u „Gugl plej stori“ i skreće pažnju korisnicima na prevarantske aplikacije.

Sa ovim slučajem upoznat je i FBI koji je počeo da radi na njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading