PARANOIČNO ILI NE? U Nemačkoj je ovo deci zabranjeno!

Autor: Republika

Razonoda

20.11.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački telekomunikacijski regulator zabranio je prodaju dečijih pametnih satova koje roditelji mogu koristiti za proveru svoje dece, rekavši da su uređaji prekršili stroge zakone o nadzoru.

RepublikaFoto: twitter.com/Mymummyspennies
Upotreba dečjih pametnih satova

Savezna agencija za mreže je saopštila da je već preduzela akciju protiv nekoliko kompanija koje proizvode i prodaju satove online, ali nisu objavili o kojim kompanijama je reč.

U petak su objavili da je jedan deo pametnih satova koji su u prodaji, a koji su dizajnirani za decu od 5 do 12 godina, problematični, jer se kroz njih može prisluškivati. Uz to su pozvali roditelje da ih unište.

Navodno postoji bojazan da bi neko kroz dečje pametne satove mogao prisluškivati decu, ali i odrasle u njhovoj blizini. U Nemačkoj je zabranjeno tajno snimati privatne razgovore.

Predsednik Savezne agencije za mreže Johen Homan rekao je da su, prema njihovim istraživanjima, roditelji koristili satove da, na primer, prisluškuju učitelje za vreme nastave.

- Roditelji preko jedne od aplikacija na takvim satovima mogu da tajno prisluškuju detetovo okruženje. Oni se smatraju zabranjenim predajnikom - izjavio je Homan.

Pametni satovi, koji sadrže mikrofon i putem kojih se može telefonirati, poput Apple Watcha, legalno se prodaju u Nemačkoj. Problematični su samo dečji satovi koji imaju snuping opciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading