TikTok na pragu neverovatnih promena koje se odnose na video snimke

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

04.12.2020

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema (nezvaničnim) informacijama koje su se pojavile na mreži, postoje indicije da je TikTok počeo da menja svoju strategiju i da dozvoljava produženje maksimalne dužine video snimaka. Radi se o tome da ovaj servis limit sa sadašnjih 60 sekundi poveća na 180 sekundi (tri minuta).

RepublikaFoto: wikimedia.org/play.google.com
Foto: Ilustracija

Navodno je nekim korisnicima već dozvoljeno da postavljaju duže video snimke, ali je ceo taj projekat u ranoj fazi i većina korisnika za sada neće imati mogućnost za tako nešto. Prema istom izvoru, proces promene počeo je pre nekoliko nedelja, a pojedini korisnici su objavili to i na Twitter-u.

Reakcije o ovom potezu su podeljene. Uostalom, TikTok je stekao popularnost upravo zbog toga što je „hranio“ korisnike video snimcima koji su bili dovoljno kratki da zadrže njihovu pažnju i time je uspeo da oformi novi vid vizuelne komunikacije. Povećanjem limita, TikTok će omogućiti više prostora za kreiranje videa, ali taj potez istovremeno donosi i velike rizike. Produženje video snimka smanjivaće razliku između video snimaka pravljenih za TikTok i recimo YouTube, što po nama i nije baš pametan potez. Naime, već je bilo kompanija koje su (neuspešno) potrošile stotine miliona dolara kako bi razvile servise koji bi se pozicionirali između TitTok-a i YouTube-a, ali svi do jednog su propali (Quibi, na primer).

 

 

 

Sa jedne strane je razumljivo što TikTok želi da olakša ljudima da gledaju duže video snimke, ali ostaje da se čuje i druga strana – da li korisnici žele da ih gledaju. Najveća opasnost krije se upravo u tome – kompanija koja je navikla stotine miliona ljudi da gledaju kratke video snimke, sigurno će promenom svog fokusa izazvati velike reakcije tih korisnika. U svakom slučaju, biće interesantno da vidimo kako će taj potez uticati na dalji razvoj kompanije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading