OVA aplikacija skuplja je od Instagrama i WhatsApp: Kupljena je za neverovatnih 27 milijardi

Autor: Mondo, Republika

Razonoda

02.12.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Salesforce je upravo napravila najveću akviziciju u svojoj istoriji dugoj dvadeset i jednu godinu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ta kompanija se oglasila sa informacijom da je za 27,7 milijardi dolara kupila Slack, aplikaciju za slanje poruka koja je veoma popularna u korporativnom svetu.

Šef ovog softverskog giganta, Mark Beniof je napomenuo da je ovaj „dogovor napravljen u samom raju“. Upravo je on ciljao da ta kompanija proširi svoju softversku ponudu, te da zapreti rivalima kao što je Microsoft.

 

Ova akvizicija je došla u eri povećanog fokusa na daljinsko upravljanje, posao od kuće i alatki koje to omogućuju, a upravo je Slack jedna od njih. Analitičar za tehnologiju, Dan Ives iz Wedbush Securities je ovu kupovinu Beniofa prokomentarisao kao potez „sad ili nikad“.„Ukoliko Salesforce želi da prošiori svoj zlatni rudnik od prodaje i odeljenja za marketing, ovo je bio trenutak koji predstavlja pravu pretnju Microsoft kompaniji“ - istakao je Ives.

Slack je osnovana 2009. godine i uopšte nije imala lak put. Zahvaljujući svojim grupnim četovima, koje nude alternativu za elektronsku poštu, ova aplikacija je postala popularna u brojnim korporacijama. U 2019. godini je vredela 20 milijardi dolara, ali je doživela veliki pad zbog astronomskog rasta velikog broja tehnoloških firmi u ovoj godini.

 

Slack ima oko 12,5 miliona korisnika i veliku borbu vodi sa Microsoft Teams, slični proizvod koji ima preko 100 miliona korisnika. Upravo je Microsoft pre četiri godine hteo da kupi ovu kompaniju, a nakon što su dogovori propali, napravili su svoju aplikaciju koja je postala njihov najveći rival!

Radi poređenja, WhatsApp aplikacija je kupljena za "svega" 18 milijardi dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading