Uz OVE trikove napunite bateriju vašeg telefona za tili čas

Autor: Informer, Republika

Razonoda

27.10.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napuštate dom ili posao za 20 minuta, a baterija vašeg telefona je na na izdisaju?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evo par jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da brzo napunite telefon.

Po glavi vam se mota ideja da napunite telefon što je više moguće za tih 20 minuta, ali kako?  Evo nekoliko brzih i jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da ostvarite tu ideju. Ovi saveti se uspešno mogu primeniti na Android, Windows Phone, iOS i ostale uređaje.

 

Koristite dobar, odnosno jak punjač

Jedan bržih punjača je upravo onaj od iPad-a. Zašto njega ne biste koristili za svoj iPhone? Primera radi, ako koristite klasičan punjač, iPhone 6 modelu treba oko 3 sata da se napuni. Međutim, ukoliko koristite punjač od iPad-a, iPhone 6 će biti pun za 2 sata.

Isti slučaj je i kod Android uređaja. Ukoliko koristite jače punjače, one od tableta čije su baterije većeg kapaciteta, kao i one sa većom voltažom, vaš Android telefon će se svakako brže napuniti.

Ako vas brine to da li će jači punjači naškoditi vašoj bateriji, to jednostavno nije tako.

RepublikaFoto: pixabay.com

Postavite telefon na "Airplane" režim

Postavljanjem telefona u režim “letenja avionom” tokom punjanja on se brže puni jer ne troši svoju energiju na WiFi, 3G, Bluetooth i slično. To koliko je efikasno puniti telefon dok je on u "Airplane" režimu, govori činjenica da mu treba skoro duplo manje vremena da stigne do 100%.

Izvadite telefon iz futrole

Gumene futrole ili one tkanane jednostavno greju telefon. A kada se telefon zagreje, on više ne funkcioniše normalno. Dakle, “raskomotite” telefon, smestite ga tamo gde nije previše vruće, znači ne ispod jastuka, i povežite ga sa punjačem.

 

Ne koristite telefon dok se puni

Naravno da ćete telefon napuniti brže ukolliko ga ne koristite. Znamo, nije lako odvojiti se od telefona kada vam je potreban, a baš tada mu i nestane đusa. Ipak, ako želite da iskoristite što manje vremena kako bi se telefon što brže napunio, naš savet vam je da ga ostavite na punjaču da obavi svoje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading