Besplatna nadogradnja na Windows 10 više neće biti moguća

Autor: informacija.rs

Razonoda

03.11.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je vremena kad je Microsoft bio kritikovan zato što je kompanija gotovo očajnički pokušavala da natera korisnike da pređu na novi operativni sistem Windows 10.

RepublikaFoto: youtube.com/Windows Central
Windows 10

Izgleda da su ta vremena prošla, da su brojevi ojačali samopouzdanje kompanije koja je odlučila da zatvori vrata onima koji i dalje odbijaju da pređu sa Windows 7 ili 8 na 10.

Naime, kompanija je objavila da će besplatna nadogradnja na Windows 10 biti moguća do 31. decembra ove godine, što znači da korisnici imaju još dva meseca da se predomisle.

Tehnički gledano, besplatna nadogradnja na Windows 10 je okončana u julu prošle godine, ali uz jedan izuzetak. Oni koji su koristili pomoćne funkcije (Assistive technology) starijih verzija Windowsa mogli su i dalje da preuzmu besplatnu nadogradnju.

Ono što je zanimljivo je da se Microsoft nikada nije bavio time da to zaustavi. Svako je mogao da omogući te funkcije i da besplatno nadogradi sistem, bez ikakve provere i bez pitanja. Ovo je omogućilo korisnicima Windows 7 i 8.1 da odugovlače sa donošenjem odluke o prelasku na novi operativni sistem.

Iz Microsofta kažu da nikada nisu nameravali da to tako bude. Ali nikada ništa nisu ni uradili da to spreče. Između redova, Microsoft nije imao ništa protiv ako je to značilo više korisnika za novi operativni sistem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading