Ljubitelji društvenih mreža će se obradovati: Fejsbuk integriše Mesendžer sa Instagramom

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

05.10.2020

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook-ov plan za objedinjavanje aplikacija za razmenu poruka počinje da se dešava i na javi. Kompanija će početi sa testiranjem implementacije više funkcija Messengera u Instagram ćaskanje, uključujući mogućnost slanja poruka kroz dve aplikacije. Facebook je počeo da testira funkcije ranije ovog leta, ali sada namerava da ih predstavi svima koji koriste Instagram, i to kroz narednih nekoliko meseci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Korisnici će biti upitani pri ažuriranju

Sa novim ažuriranjem, korisnici Instagrama će biti upitani, kako bi dobili novi način slanja poruka na Instagramu. Ako to učine, moći će da dođu do korisnika Facebook-a koji nemaju Instagram naloge. Korisnici Messengera će takođe moći da ćaskaju sa prijateljima koji koriste samo Instagram. Promena dolazi i uz neke druge nadogradnje Instagram poruka, koji već dugo zaostaje za Messengerom.

 

Konačno, korisnici Instagrama moći će da prosleđuju poruke, dodaju reakcije ili postavljaju da ćaskanja automatski nestaju pomoću nove funkcije. Ažuriranje će takođe poboljšati Instagramove alate za prijavljivanje uznemiravanja i druga kršenja pravila pošto Messenger ima daleko sofisticiranije alate za izveštavanje. Ova promena mogla bi biti kontroverzna, s obzirom na to da za razliku od Facebook-a, gde se zahteva da ljudi koriste svoja prava imena, Instagram nema takvu politiku. Neki jednostavno ne žele da njihov stvarni identitet bude povezan sa Instagram nalogom.

Dobra vest je da je sve ovo i dalje neobavezno, bar za sada. Iako Facebook čini ovu funkciju dostupnom samo korisnicima Instagrama i Messengera, ne primorava ih da pređu na “novo iskustvo”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading